TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com

Media Convertor

Cand vine vorba de retelele de fibra optica, un media convertor a ajuns sa fie un echipament foarte utilizat deoarece cu ajutorul acestuia poate fi realizata conversia datelor dintre mai multe tipuri de canale de transmisie.
Un media convertor se poate categoriza in mai multe feluri:
1. Dupa tip (pe un fir sau pe doua fire)
2. Dupa rata de transfer (10/100M sau 10/100/1000M)
3. Dupa format (clasic, tip card sau pentru SFP)

Afișez toate cele 17 rezultate

Convertoare media single mode

Un convertor media single mode este un tip clasic, care are o capacitate de stocare a informatiei mai mica, insa o stabilitate mai mare. El poate transmite pe distante de zeci de kilometri insa la o viteza mai mica,

 

Convertoare media multi mode

Aceste convertoare media multi mode asigura transmiterea a mai multa informatei, avand un diametru mai mare. Insa, cu cat diametrul creste, puterea semnalului transmis scade. Asadar, el poate transmite informatii doar pe distante mici. Cu toate acestea va transmite la o viteza mai mare.

 

Convertoare media Fast Ethernet vs. Gigabit

Un convertor media fast Ethernet poate transmite informatia cu o viteza de 100Mbps, cu o transmisie multi mode. Acesta poate fi folosit pentru distante de pana la 2km.

Convertoarele Gigabit sunt cele care suporta viteza de pana la 10 ori mai mare. El poate transmite cu viteza de pana la 1000 Mbs, insa nu suporta decat distante de maxim 0,5km.

Exista ina si unele convertoare care suporta distante de pana la 20km. Iar impreuna cu dispozitivele de switch, acestea fiind un tip de prelungitoare de legatura pentru retelele de fibra optica, puteti realiza retele de internet pe distante de peste 20km, conectand switch-uri impreuna cu un astfel de convertor media.

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

De ce ai nevoie de un convertor media?

Mai simplu spus, un convertor media este elementul care face legatura intre retelele de fibra optica si retelele clasice de internet prin cablu. El transmite informatii, tranformand semnalele electrice de la cabluri ethernet in semnale luminoase modulate transmise prin fibra optica.

Nu toate retelele de internet folosesc fibra optica, iar cablurile nu pot fi uneori extinse pe suprafete de zeci de km pentru a se raliza o retea. De aceea, intervine in peisaj un convertor media, care preia semnalul din cabluri, il transforma in semnal luminos si transmite mai departe informatia, conectand retelele.

Acestea au o instalare usoara, un sistem user – friendly de LED-uri care arata starea de functionare, au alimentatoare incluse si sunt extrem de fiabile.

 

Avantajele unui convertor media

Principalul avantaj pe care il ofera aceste dispozitive tehnologice este comunicarea pe distante lungi (de pana la 20km) cu o viteza sustenabila 100 – 1000Mbs in functie de tipul convertorului.

Insa avantajele nu provin doar din acest aspect. Un foarte mare avantaj este si rezistenta la conditii meteorologice. Fibra optica, spre deosebire de cabluri nu se deterioreaza la umiditate si la descarcari electrice. In plus, nu exista posibilitatea ruperii, firele fiind mult mai subtiri si mai usoare. Cu alte cuvinte, printr-un convertor de fibra optica putem conecta retele si putem distribui la o viteza incredibila informatii, la distante de zeci de km, fara nicio ingrijorare cu privire la  factorii de mediu.

 

La ce sunt folosite in general convertoarele media?

De cele mai multe ori astfel de convertoare sunt folosite pentru a construi o retea LAN, intre mai multe cladiri. Sunt utilizate pentru a transfera informatie intre cladirile de birouri sau intre cladiri industriale.

De aceea exista si o serie de convertoare media special realizate pentru medii industriale.

 

Convertoare media industriale

Aceste convertoare au un design mult mai fiabil, adaptat la mediul inconjurator, fiind folosite extern. Pot fi adoptate pentru comunicarea intre camerele de trafic, spre exemplu, cu sediul autoritatilor publice.

De asemenea, ele sunt fiabile si pot transmite informatii pe distante lungi, de pana la 20km. Au implementat un sistem de management smart, care permite functii precum: LFP (link fault pass) – aceasta incluzand functii Link Loss Carry Forward si Link Loss Return.

Ambele functii pot alarma imediat administratorii media atunci cand reteaua media pierde semnal sau intampina dificultati si pot sa ofere o solutie eficienta pentru monitorizarea retelei.

Convertoarele media industriale ofera un nivel ridicat de imunitate impotriva interferentelor electromagnetice si a supratensiunilor electrice grele care se gasesc, de obicei, pe podelele instalatiilor sau in dulapurile de control al traficului pe marginea bordului.

Fiind capabile sa functioneze in intervalul de temperatura de la -40 pana la 75 de grade, aceste convertoare media pot sa fie instalate in aproximativ orice spatiu din mediul industrial.

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

De ce sa alegi un convertor de fibra optica VET?

Produsele VET sunt produse specifice pentru ingineri, administratori de retea, specialisti in domeniul fibrei optice. Comercializam doar produse care respecta standardele de calitate din domeniu. In plus, iti oferim solutii si preturi personalizate, in functie de nevoile tale.

Poti gasi atat convertoare de fibra optica cu pret standard, dar si solutii personalizate, spre exemplu solutii pentru retele industriale.

Vei avea garantia unui produs profesional, daca alegi convertoarele media VET. Oferim doar produse de calitate, conform specificatiilor tehnice standard.

 

Media convertor fibra otpica pret – ce preturi au aceste dispozitive?

Preturile pentru un convertor media pot fi diferite in functie de fiecare detaliu al produsului. Daca pentru un convertor 10 / 100 WDM cu posibilitate de comunicare 20km poti achita 143 RON, pentru un convertor industrial vei plati mai mult.

Gama de preturi VET pentru un convertor media variaza intre 142,19 RON si 2419,19 RON pentru un media convertor Planet cu 4 canale video. De asemenea, pentru convertoare media industriale preturile si solutiile oferite sunt personalizate.

 

Sasiu de media convertor fara management

VET va propune si solutii de conectare pentru pana la 15 canale Plantel, Ethernet, Fast Ethernet sau Gigabit, prin intermediul unui sasiu de media convertor fara management. Aceste tipuri de dispozitive pot fi folosite pentru o conectivitate sporita a diverselor canale media.

Pot fi folosite alaturi de convertoare media clasice sau alaturi de convertoare de extindere, pentru a face trecerea, spre exemplu, de la cabluri Ethernet la semnal coaxial.

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

Vrei mai multe detalii despre un astfel de media convertor fibra optica?

Daca iti doresti mai multe detalii despre fiecare produs din gama de convertoare fibra optica VET, poti sa ne contactezi. Iti putem oferi detalii despre specificatiile oricarui produs, despre modul in care poate fi folosit si integrat in retele, pentru a oferi eficienta sporita.

 

Comanda acum un convertor fibra optica!

Daca deja cunosti specificatiile si produsele noastre si stii ce doresti si pentru ce ai nevoie de convertorul media dorit, comanda-l acum prin intermediul magazinului nostru online: VET – Vanzari Electronic Telecoms.

Comanda un convertor media pentru fibra optica si foloseste-l pentru a-ti crea o retea de internet pe distante mari, pentru a conecta retelele clasice Ethernet la fibra optica si pentru a asigura o comunicare de date la viteza mare in retea.