TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com

CABLURI FIBRA OPTICA - PENTRU CALITATEA VITEZEI DE TRANSMISIE A DATELOR

Cablurile pentru fibra optica au in continutul lor unul sau mai multe fibre optice cu rolul de a conduce lumina care este dirijata cu ajutorul reflexiei interne totale.

Afișez toate cele 36 de rezultate

Fibra optica este des utilizata mai ales in telecomunicatii si retele deoarece este foarte flexibila si se poate strange in cabluri destul de usor. In general, cablurile de fibra optica sunt acoperite de straturi din material de plastic iar la interior contin cate un tub de protectie sau buffer fo – cablurile care au mai multe tuburi de protectie, special creat pentru mediul de montare.

 

Cablu fibra optica de exterior

Cablurile de fibra optica disponibile in aceasta categorie sunt potrivite atat pentru instalarea lor in interior, cat si pentru exterior. Acestea se pot monta cu usurinta prin intermediul sistemelor de cablari atunci cand ne referim la un spatiu de interior sau chiar si prin ingropare directa. Asadar, daca ai nevoie de cabluri de fibra optica pentru exterior, in gama noastra de produse poti gasi diferite modele si marimi. Toate cablurile de fibra optica sunt prevazute cu protectie impotriva rozatoarelor.

 

Calitatea cablurilor de internet din fibra optica

Fibrele optice vin cu o rezistenta sporita din fabrica, insa aceasta caracteristica se poate reduce in functie de modificarile care apar in timp asupra cablurilor, dar si datorita factorilor care intervin in urma manipularii, instalarii sau cablarii. Ceea ce poate conduce la degradarea rezistentei cablurilor de fibra optica ar fi oboseala dinamica, oboseala statica si stresul de imbatranire. Cablurile de fibra optica pe care le comercializam sunt de o buna calitate, mantaua lor este una nemetalica si fara halogen. Materialul este important pentru ca determina rezistenta in timp a cablurilor de fibra optica. Cele mai intalnite materiale pentru manta sunt: poliuretan, polietilena, polimer sau poliamida.

Cablurile de fibra optica pentru internet ofera totodata si siguranta, deoarece radiatiile infrarosii pe care le au in compozitie nu sunt vizibile si nu reprezinta astfel un risc pentru cei care se ocupa cu instalarea. Important este ca acestea sa nu se deterioreze si sa nu se despice pentru ca mici fragmente pot reprezenta o problema in provocarea unor daune, de exemplu, la nivelul ochilor, daca nu sunt studiate cu ajutorul unor lentile sau microscoape la examinarea lor.

 

Cablu fibra optica pret

Pretul pentru cablu de fibra optica este unul pe metru liniar si difera in functie de tipul de cablu fibra optica pe care il doresti. Daca ai intrebari referitoare la proprietatile acestora sau care sunt diferentele intre modelele pe care le avem, ne poti contacta telefonic sau prin email.

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

Cabluri ftp – cu rol in protejarea impotriva interferentelor externe

Cablurile ftp sunt cabluri cu 4 perechi de fire torsadate invelite cu o folie de exterior de ecranare si care protejeaza astfel interferentele din exterior. Acestea au proprietatea de a transmite cel mai eficient semnalele datorita proprietatii electromagnetice. Cablurile torsadate din care fac parte sunt foarte intalnite si folosite, situatia fiind aceea in care doi conductori sunt rasuciti unul in jurul celuilalt. Cu cat rasucirile sunt mai multe, cu atat diafonia cauzata de interferentele electromagnetice sunt si mai reduse.

 

Cum se realizeaza reducerea interferentelor a unui cablu ftp exterior

In primul rand, zona de bucla dintre cei doi conductori ce determina totodata un cuplaj magnetic este destul de redusa. Totodata, directiile de curent care sunt generate de un camp magnetic se anuleaza reciproc datorita inversarii la fiecare rasucire. Astfel se produce reducerea interferentelor a unui cablu ftp de exterior.

 

Tipuri ftp cablu – S/FTP, U/FTP si F/FTP

  • S/FTP – Litera „S” provine de la tresa, ecranare prin impletitura de fire metalice, cablurile sunt ecranate cu tresa metalica, insa perechile de conductori sunt infasurate cu folie.
  • U/FTP – Litera „U” provine de la fara ecranare, cablurile nu sunt ecranate.
  • F/FTP – Litera „F” provine de la ecranare prin folie, astfel atat cabluri cat si perechile individuale sunt ecranate cu folie de aluminiu.

Pe langa tipurile de cabluri ftp disponibile, acestea sunt impartite si in mai multe categorii in functie de destinatiile lor. In gama noastra de produse vei putea gasi cabluri ftp in functie de urmatoarea clasificare conform standardului TIA/EIA 568A si EN 50173:

Cat. 5/5e care face parte din clasa D si se utiliezeaza pentru FastEthernet 100Base-TX şi Gigabit Ethernet 1000Base-T avand banda de frecventa pana la 100 MHz.

Cat. 6 apartinand clasa E se foloseste pentru ATM622, GigabitEthernet 1000Base-T cu o banda de frecventa pana la pana la 250 MHz.

Cat.7 din clasa F este utila pentru 10GBase-T, CCTV si servicii A/V triple-play cu o banda de frecventa pana la pana la 600 MHz.

Toate acronimele folosite pentru marcarea cablurilor torsadate precum cele ftp se regasesc in standardul ISO/IEC 11801:2002.

 

Cablu ftp pret

Vanzari Electronice Telecoms iti pune la dispozitie modele diferite de cabluri ftp. Preturile difera in functie de tipul de cablu, dar si de categoria din care face parte. Descopera acum preturile cablurilor ftp si alege-l pe cel potrivit pentru transmisia de date pe care doresti sa o realizezi.

 

Cabluri fibra optica si ftp  – comanda cu livrare rapida

Pe site-ul nostru poti gasi o gama varianta de cabluri pentru transmisie date precum cabluri de fibra optica si cablu ftp la preturi accesibile. Printre modelele noastre se gasesc urmatoarele: cablu cu 12 fibre, cu 24 de fibre, singlemode si multimode si manta antirozatoare, cablu ftth, dar si cabluri ftp de interior sau de exterior pe diferite culori, gri, negru sau albastru. Plaseaza o comanda rapid sau contacteaza-ne pentru mai multe detalii referitoare la produse.