TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com
fibra optica

Cum a schimbat fibra optica lumea?

Poate ca nu e o inventie la fel de importanta ca roata sau focul, insa fibra obtica este o inventie minunata care a reusit sa schimbe lumea in mai multe moduri decat iti poti imagina. Intr-un articol anterior am explicat ce anume este fibra optica. Acuma insa, vei afla cum aceasta a revolutionat lumea. Abilitatea de a trasmite date prin pulsuri de lumina a deschis o multime de usi pentru mai multe inovatii in medicina, comunicatii sau in productie. Unde s-au schimbat lucrurile in bine?

  1. Telefonie

In anii 1840, fizicienii Daniel Collodon and Jacques Babinet au demonstrat ca lumina poate „calatori” de-a lungul jeturilor de apa in fantanile arteziene. Trei decenii mai tarziu, Alexander Graham Bell dezvolta tehnologia prin care poate transmite semnale vocale printr-un fascicul optic. Fotofonul ia nastere, un dispozitiv care urma sa conecteze lumea dintr-un colt il altul al pamantului, pe baza de proiectare a informatiilor, folosind lumina. Dispozitivul este considerat cel care a condus la liniile de comunicatii cu fibra optica de care ne folosim atat de des in zilele de astazi in ceea ce priveste telefonia.

  1. Internet mai rapid

Cablurile cu fibra optica pot transmite o cantitate mult mai mare de informatie, la o viteza foarte mare. De aceea, aceasta tehnologie este utilizata la o scara larga in ceea ce priveste cablurile de internet. Comparativ cu firele de cupru mai traditionale, cele din fibra optica sunt mai usoare, mai flexibile si sunt capabile sa transporte mai multa informatie.

  1. Medicina

Procedurile medicale se bazeaza foarte mult pe astfel de cabluri. Comunicarea optica este o parte importanta a metodelor medicale non-invazive. Ca parte a acestor proceduri, se utilizeaza o lumina puternica pentru a ilumina a anumita zona a trupului. Acest lucru ajuta la reducerea numarului inciziilor, dar si a marimii acestora.

  1. Domeniul auto

Gandeste-te la toate dispozitivele care se afla intr-o masina, de la sistemul GPS si pana la radio. Producatorii de masini folosesc cabluri de fibra optica pentru a conecta toate aceste dispozitive intre ele. Mai mult decat atat, acestea joaca un rol important in caracteristicile de siguranta ce fac parte dintr-o masina, cu camere si senzori care pot avertiza asupra masinilor din apropiere a pietonilor, animalelor si a altor obiecte care ar putea reprezenta un pericol.

 

Te asteptam in cadrul paginii noastre https://vanzari-electronice-telecoms.ro/ pentru achizitia de fibra optica si a altor produse, care ne ajuta in zilele noastre sa operam fast si sa transmitem informatia, oriunde in lume, in cateva secunde.