TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com
sudare fibra optica

Sudarea fibrei optice in locuinta

Vorbim despre fibrele optice ca fiind tot mai populare. Companiile specializate instaleaza fibra optica in locuintele utilizatorilor si trebuie sa faca asta in stil optimizat. Iar aici echipamentele profesionale fac diferenta.

Pentru instalarea oricarui sistem de fibra optica exista 3 etape importante, de la rularea cablurilor la plasarea sectiunilor terminale in cadre de distributie si cutii de instalare, precum si sudarea fibrelor. Iar aceasta din urma etapa este una generatoare de costuri fara doar si poate. La splicing se impune folosirea de instrumente adecvate care sa ofere precizie in executie. Pot fi folosite doua metode de imbinare, mecanica sau termica (de fuziune).

Sudarea mecanica

Vorbim despre costuri relativ mici pentru echipament. Este necesara folosirea unui foarfece pentru taiere, stripper de fibre, cleaver, servetele si solvent. Va testa cu tester-ul special, verificand asadar procesul de sudare.

Totusi, costul unei imbinatii este mai mare si se repeta. Consideram totusi ca expertiza instalatorului va fi un factor decisiv aici.

Splicing de fuziune

O alta metoda de sudare, este asa cum spuneam mai sus, cea de splicing de fuziune, adica sudarea termica. Specialistii vorbesc despre utilizarea unui aparat de sudura numai prin prisma avantajelor. Pentru a suda, timpul este mai scurt, iar sudarea in sine este una cu mult mai buna decat orice alta metoda.

Aici vorbim de regula de pretul echipamentului cel care dicteaza alegerea aparaturii de sudura. Pentru o alegere optima recomandam sa aveti in vedere, mai intai de toate, modul de utilizare a acestui dispozitiv. Cate sudari puteti efectua cu el? Ce numar de sudari faceti lunar sau anual?

In plus, orice caracteristica extra este de mare ajutor. Colectarea automata a resturilor de fibra dupa taiere inseamna si asta o economie de timp. Dar daca vorbim despre instalatori care nu au mai mult de 100 de sudari lunare poate ca o aparatura mai simpla este de preferat.

Tot aici amintim si faptul ca mediul de lucru este relevant. La unele aparate de sudura exista si oglinda ce dispare cand sunt conditii de teren dificile, iar astfel operatiunile de sudare sunt imposibile.

Suntem aici sa va ajutam! Va asteptam in cadrul paginii noastre https://vanzari-electronice-telecoms.ro/ pentru alegerile de produse de care aveti nevoie.