TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com

SURSA ALIMENTARE UPS

Sursa alimentare UPS – Sursele de curent neintreruptibile sau UPS-urile reprezinta acele aparate care sunt utilizate pentru a alimenta consumatorii care au nevoie atat de stabilitate cat si de parametrii constanti ai energiei electrice.
Cu ajutorul magazinului nostru online va punem la dispozitie o gama variata de UPS-uri cu unda sinusoidala pura, dar si alte aparate precum stabilizatoare si invertoare de tensiune sau acumulatori.

Afișez toate cele 26 de rezultate

Tipuri de sursa de alimentare neintreruptibila – UPS-uri

Exista diverse tipuri de surse de alimentare neintreruptibile – UPS-uri, cu diverse specificatii de functionare:

– sursa de alimentare neintreruptibila de tip OFF-LINE

Aceste surse de alimentare UPS sunt categorisite ca fiind VFD – voltage and frequency dependent – dependente de tensiune si frecventa. Ele transmit consumatorilor tensiunea de intrare pe iesire. Cand identifica intreruperea tensiunii de alimentare acestea comuta automat sarcina pe sursa de energie proprie.

 

– sursa de alimentare neintreruptibila de tip LINE – INTERACTIVE (VI)

Acest tip de sursa UPS este Voltage Independent – independenta de tensiune si reda tensiunea de intrare pe iesire. Aceste surse de alimentare sunt dotate cu propriul circuit de monitorizare a tensiunii – AVR – automatic voltage regulator. Cand tensiunea de alimentare iese din aria acceptata, sursa va comuta consumatorii pe acumulatori pana revine tensiunea la valoarea normala. Ele se impart la randul lor in doua tipuri: UPS VI cu iesire dreptunghiulara sau sinusoidala.

 

– sursa de alimentare neintreruptibila de tip ON-LINE

Tipurile de UPS-uri ON-Line sunt independente de voltaj si frecventa (VFI – Voltage and Frequency Independent) si se bazeaza pe doua conversii: curentul de intrare este convertit in curent continuu, din curent alternativ, iar in urma acestei conversii, sursa reface curentul in curent de tip alternativ sinusoidal. Prin aceasta dubla conversie dispar variatiile de tensiune si perturbatiile din retea. Aceste UPS-uri sunt dotate cu filtre suplimentare la intrare – iesire.

Exista diverse avantaje si dezavantaje ale fiecarui tip de sursa neintreruptibila.

 

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

Avantaje si dezavantaje sursa alimentare UPS OFF-LINE

In principal, sursele OFF-LINE au un cost de functionare redus, acesta fiind principalul avantaj. Insa acesta vine si cu un dezavantaj: nu acorda protectie consumatorilor in retea, acestia suferind perturbatiile si variatiile de tensiune si frecventa.

De asemenea, ele sunt foarte silentioase, ca avantaj. Alte dezavantaje: au un timp de autonomie relativ mic, necesita un timpă de comutare care poate afecta consuamtorii sensibili si au o lipsa de bypass.

In cazul UPS-urilor VI acestea sunt dotate cu circuit propriu, ceea ce presupune ca orice consumator va mai usor protejat de variatii de tensiune. Alt avantaj, daca se alege o sursa de alimentare neintreruptibila UPS cu iesire sinusoidala, tensiunea de iesire poate alimenta orice tip de consumator, deoarece curentul este sinusoidal.

Astfel, sursele UPS VI sunt potrivite pentru o gama vasta de consumatori.

Totusi, cele cu iesire simpla, dreptunghiulara, nu sunt recomandate pentru alimentarea casnica: a centralelor termice, a electrocasnicelor, deoarece acesta transmit catre consumatori un curent modificat, acceptat doar de catre consumatori cu sursa in comutatie: calculatoare, componente IT etc.

In cazul UPS-urile ON-LINE, avantajul principal este ca acestea protejeaza in totalitate consumatorii, oferind un curent perfect sinusoidal, in urma dublei conversii.

 

La ce folosesc astfel de surse de alimentare neintreruptibile?

Atunci cand doriti sa puneti in functiune o retea de consumatori, exista posibilitatea sa intampinati diferite interferente, caderi de tensiune sau socuri. O astfel de sursa poate ajuta la protectia impotriva acestor factori, comutand alimentarea pe propriile circuite pana ce reteaua revine la capacitatea sa de functionare.

Daca aveti nevoie de stabilitate si de parametri constanti in alimentarea cu energie, o astfel de sursa de alimentare UPS este solutia ideala.

Un alt mod de utilizare a unui UPS este pentru a filtra curentul de la retea. Circuitele electronice moderne sunt extrem de sensibile, asa incat daca reteaua transite un curent electric cu o frecventa mare si amperaj puternic, circuitele se pot defecta.

Cu alte cuvinte, putem arde foarte usor un calculator sau un aparat electrocasnic, daca nu filtram curentul de la retea. Tocmai de aceea, o sursa de alimentare de curent neintreruptibila, prin filtrele montate la intrare si iesire, poate filtra curentul si poate feri consumatorii de frecvente instabile si amperaj fluctuant.

Putem privi astfel o sursa de alimentare UPS ca pe un stabilizator de tensiune. Aceasta va proteja electrocasnicele si electronicele in caz de supratensiune sau socuri.

 

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

De ce sa alegi sursele UPS de la VET?

VET – Vanzari Electronice Telecoms este un magazin specializat in componente si produse pentru managementul eficient al retelelor de orice tip: retele electrice, fibra optica etc.

Cumparand produsele VET, beneficiati de garantia unor produse care respecta standardele de calitate impuse de autoritati si de specialistii in domeniu. VET comercializeaza produse care ajuta administratorii de retea, inginerii, electricienii si intreg personalul responabil de retele.

Asadar, toate produsele trebuie sa respecte specificatiile impuse de normele din aceste domenii. Daca specialistii folosesc aceste produse, ei gireaza calitatea lor. Iar VET este unul din furnizorii principali de astfel de produse si componente.

Astfel, daca alegi achizitionarea unei surse de alimentare UPS de la VET, beneficiezi de calitate garantata.

 

Ce trebuie sa stii cand alegi un UPS?

Exista diverse tipuri UPS, dupa cum am aratat mai sus. Unele UPS-uri sunt potrivite pentru consumatori de toate tipurile, iar altele nu. Exista, spre exemplu, tipuri de surse UPS pentru centrale termice. Acestea sunt speciale, deoarece centralele termice nu poti fi alimentate prin orice tip de curent, ele necesitand stabilitate ridicata.

 

Cele mai bune surse UPS pentru centrale termice

UPS-urile on-line sunt cele mai potrivite pentru astfel de consumatori, deoarece ele protejeaza complet consumatorii impotriva fluctuatiilor de frecventa si amperaj. Ele folosesc curent perfect sinusoidal.

Fiecare produs are caracteristici specifice, el fiind potrivit pentru o anumita serie de consumatori.

Daca ai nevoie de detalii despre fiecare produs, poti sa ne contactezi pentru a-ti oferi specificatii si alte detalii tehnice.

 

Surse alimentare UPS pret

Aceste surse de alimentare neintreruptibile au preturi diferite, in functie de capacitatea lor tehnica si de model. In cadrul magazinului nostru online puteti achizitiona o astfel de sursa de alimentare UPS pentru doar 185 RON. Insa, avem pe stoc si diferite solutii pentru adevarate Retele IT sau pentru aparatura medicala si sisteme speciale de supraveghere video sau pentru echipamente complexe de telecomunicatii, care pot porni de la un pret de 7289 RON.

Poti alege o sursa de alimentare neintreruptibila UPS la pret mai mic sau un adevarat sistem UPS cu un pret corespunzator, in functie de consumatorii pe care va trebui sa ii alimentezi. Daca vrei o solutie comerciala, pentru firme, pentru retele complexe, un on-line converter este alegerea ideala.

Daca vrei protectia simplei retele din locuinta ta, o sursa UPS simpla poate face fata cu brio.

 

 

Vezi mai sus toate produsele ↑

 

Comanda acum o sursa de alimentare UPS sau contacteaza-ne pentru detalii

Daca vrei mai multe detalii despre surse de alimentare UPS si despre ce pot face acestea pentru tine, contacteaza-ne si iti vom oferi toate informatiile necesare pentru a face alegerea in deplina cunostinta de cauza.

Daca stii deja ce anume ai nevoie, comanda o sursa UPS de la VET – Vanzari Electronice Telecoms – partenerul tau de incredere in componente si produse pentru retele eficiente.