TELEFON: 0731 359 811
EMAIL: sc.vet.srl [@] gmail com
fibra optica

Tot ce trebuie sa stii despre fibra optica

Pana acum am vorbit de tot felul de subiecte de interes pentru tine, iar pentru astazi am pregatit unul si mai si. Fibra optica este cea in jurul careia ne desfasuram activitatea, motiv pentru care este absolut necesar sa ii facem o prezentare. Iti oferim astazi informatii cheie despre fibra optica.

Un cablu de fibra optica este format dintr-o multime de fire, din sticla sau plactic, extrem de mici. Ele poarta numele de fibra optica, iar un astfel de cablu poate contine minim doua astfel de fire.

Stiai ca un sigur fir de fibra optima poate purta 25.000 de apeluri telefonice? Pare incredibil de perceput, insa iata cum fibra optica isi arata utilitatea.

Din ce este formata fibra optica?

Pe langa faptul ca un fir de fibra optica este deja extrem de mic, fiind de 10 ori mai subtire decat un fir de par, acesta mai este compus si din trei parti foarte bine delimitate. Este vorba despre miez, strat protector si invelis.

Informatia pleaca dintr-un capat al fibrei optice, de la emitator si ajunge in celelalt capat, la receptor. Fibra optica este asadar o alternativa de transmitere a informatiilor extrem de rapida, mult mai independenta decat clasicele alternative de comunicare a informatiei. In mare parte, mai toate fibrele optice functioneaza dupa principiul duplex. Mai exact, una transmite informatia, iar cealalta o primeste. Bineinteles, exista si posibilitatea de a trimite ambele semnale prin acelasi fir.

La ce este folosita fibra optica?

Fibra optica are numeroase utilizari la nivel mondial, nu doar la noi in tara. Sa incepem cu inceputul si anume utilitatea fibrei optice in tot ce inseamna retele de calculatoare. Fara fibra optica folosita la reteaua de calculatoare si internet nici nu ai fi putut citi ceea ce noi iti transmitem acum.

De asemenea, fibra optica este folosita si la emisiile radio si bineinteles in televiziune. La fel de importanta este si in domeniul medical, dar si in cel militar. Exista o multime de domenii in care fibra optica este mai mult decat necesara – cele enuntate sunt cele mai importante.

Revino in cadrul magazinului nostru online, vanzari-electronice-telecoms.ro pentru a intra in contact cu produsele noastre cu ajutorul carora poti lucra cu fibra optica.